5 lutego 2021

Nowości

Tartaletka z nadzieniem dyniowym 200 g

Kruche ciasto wypełnione nadzieniem dyniowym i ozdobione płatkami migdałów. 

 

Rogal z nadzieniem z białego maku 100 g

Rogale nadziane masą z białego maku ozdobione pomadą i siekanymi orzechami. Przypominają tradycyjne rogale świętomarcińskie.

Ciasto tropikalne 

Lekkie ciasto na blacie biszkoptowym z dodatkiem musu z marakują oraz bitej śmietany z mascarpone.

 

Torcik jogurtowy

Delikatne ciasto o jogurtowo-kakaowym posmaku i ciekawej formie.

Tartaletka z jabłkami 200 g

Krucha tartaletka z dodatkiem jabłek to mniejsza alternatywa dla miłośników szarlotki.

Drożdżówka letnia 100 g 

Drożdżówka składająca się z ciasta drożdżowego, kremu budyniowego oraz sezonowych owoców ozdobiona cukrem pudrem.

Muffinka razowa 90 g

Babeczka z dodatkiem mąki razowej oraz kakao. 

Ciasto truskawkowiec 

Warstwowe ciasto składające się z ciemnego kakaowego biszkoptu, kremu budyniowego, masy truskawkowej i zanurzonych w niej biszkoptów oraz truskawkowej pianki. Całość ozdobiona jest truskawkowym żelem oraz czekoladą.

Ciasto marchewkowe

Miękkie, wilgotne ciasto z dodatkiem marchewki, jabłek oraz wiórków kokosowych z lekką nutą korzenną.

Markizy i wafelki  z kremem o smaku kokosowym 

Kruche ciasteczka i wafelki przekładane pysznym kremem o delikatnym smaku kokosa.

Drożdżówka z nadzieniem o smaku rabarbarowym 80g

Połączenie pysznego ciasta drożdżowego i nadzienia o smaku rabarbarowym. Nowy ciekawy smak wśród naszych śniadaniowych propozycji.

Muffinka z owocami 80g

Słodka babeczka z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem owoców. Doskonała do kawy czy herbaty.

Babka bez dodatku cukrów

Propozycja dla osób, które chcą lub muszą unikać białego cukru. Babka słodzona słodzikiem pochodzenia naturalnego – maltitolem. Do zalet tej substancji słodzącej można zaliczyć niską kaloryczność i niski indeks glikemiczny (IG 35). Należy też pamiętać, że maltitol spożywany w nadmiarze może dawać efekt przeczyszczający.

Drożdżówka z soczewicą 100 g

Drożdżówka z soczewicą przygotowana jest z pysznego ciasta drożdżowego i odpowiednio doprawionego farszu z soczewicą. Ciasto drożdżowe jest puszyste i miękkie, natomiast soczewica w swoim składzie zawiera wysoką zawartość białka, a także inne właściwości prozdrowotne. 

Pizzerka z kurczakiem 150 g

Aromatyczne mięso kebab, sos oraz ser żółty wypiekane na cieście drożdżowym to podstawowe składniki pizzerki. Całość jest dopełniona przez sos warzywny leczo, który zawiera cebulę, paprykę, cukinię oraz pieczarki.

Malinowa chmurka

Biszkoptowy spód, maliny w malinowej galaretce, kremowa masa śmietanowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z płatkami migdałowymi to idealny opis ciasta malinowej chmurki. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.

Rogaliki kruche

Rogaliki wykonane z ciasta półkruchego z winnym nadzieniem z marmolady wieloowocowej, morelowej lub z nadzieniem o smaku jagodowym. Rogaliki są bardzo kruche, rozpływające się w ustach.