Nowości

Chleb musli 350g

Chleb żytnio-pszenny z dodatkiem śliwki suszonej, orzechów włoskich, żurawiny i ziaren słonecznika. Produkt o ciekawym słodkim smaku.

Chleb dla życia  –  250 g

Pieczywo pszenno – żytnie

Chleb dla życia to wyjątkowo aromatyczne pieczywo o doskonałych walorach smakowych, uzyskanych dzięki dodaniu wielu ziaren takich jak: orkisz, gryka, chia, quinoa, amarantus, siemię lniane, słonecznik oraz owiec. Każde z ziaren jest nośnikiem wielu cennych dla organizmu ludzkiego składników. W kategorii tłuszcze mamy do czynienia z obecnością wielu pożądanych w diecie nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów z rodziny omega-3 i omega-6. Poszczególne rośliny mają własne konfiguracje aminokwasów, które w sumie dają zestaw pozwalający na tworzenie tzw. pełnowartościowego białka, czyli białka całkowicie wykorzystywanego przez organizm ludzki. Ponadto wzbogacają one pieczywo w błonnik, śluzy, przeciwutleniacze, minerały i witaminy. Ogólnie mówiąc dzięki tak dużej różnorodności zwiększa się prawdopodobieństwo dostarczenie do organizmu kompletu składników chemicznych, jakiego on na co dzień potrzebuje do celów energetycznych, budulcowych i osłonowych.

 

Chleb bez pszenicy 300g

Głównymi składnikami chleba bez pszenicy są: mąka i otręby ryżowe, mąka i skrobia kukurydziana oraz skrobia z tapioki. Produkt idealny dla osób, które chcą ograniczyć ilość glutenu w swojej diecie. Jest produkowany raz w tygodniu w Piekarni nr 3 przy ul. Koncertowej, do kupienia w sklepie „Rogalik” przy piekarni.